Voordat je aan een vakantie begint, is het verstandig om een creditcard aan te vragen. In dit artikel bespreken we drie redenen, die aantonen waarom een creditcard aanvragen zo interessant kan zijn. Heb jij momenteel al een creditcard? Er zijn op internet handige website te vinden, die je helpen bij het maken van een keuze voor een van de aanbieders van deze kredietkaarten. Let hierbij niet alleen op de kosten van een creditcard, maar bijvoorbeeld ook op de limieten die aan de uitgaven met zo’n kaart worden gesteld.

 

Reden 1: een hotel boeken is makkelijker met een creditcard

In het buitenland zijn er veel hotels, waar je een creditcard nodig hebt om een hotelkamer te kunnen boeken. De creditcard dient hierbij als een soort borg. Betalen zoals we dat in Nederlandse hotels vaak doen is zeker in Aziatische landen minder gebruikelijk. Zoek vooraf op internet of je ook tijdens je eigen vakantie een creditcard nodig hebt binnen de hotels die je bezoekt.

 

Reden 2: een auto huren met een creditcard

Vergelijkbaar met het boeken van een hotelkamer is ook het reserveren van een huurauto. Bij het huren van een auto zal je in veel gevallen een creditcard moeten gebruiken om deze te betalen. Zonder creditcard is het zeker bij grotere verhuurbedrijven niet mogelijk om een auto te huren. Je bent hierdoor aangewezen op de kleinere, vaak minder betrouwbare verhuurmaatschappijen.

 

Reden 3: overal de mogelijkheid om te betalen

Een derde reden om een creditcard aan te vragen, is het feit dat je hiermee overal op de wereld kunt betalen. In tegenstelling tot een Nederlandse pinpas, maakt het voor een creditcard niet uit waar je bent. Je rekent heel eenvoudig af! Vaak ga je hierbij een korte lening aan, die wordt afgelost nadat je het loon van je werkgever hebt ontvangen.