Ga je binnenkort op vakantie met de auto? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Een goede voorbereiding is in ieder geval essentieel, om problemen onderweg te voorkomen. Er is niets vervelender dan stilstaan langs de kant van de weg in het buitenland! In het bijzonder wanneer je zelf opdraait voor de kosten voor het afslepen of repareren van de auto.

 

Tip 1: sluit vooraf de juiste verzekeringen af

Allereerst is het raadzaam om vooraf de juiste verzekeringen af te sluiten. Kijk bijvoorbeeld of je huidige autoverzekering schade in het buitenland dekt. Wanneer dit niet het geval is, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Vaak gaat het hierbij om een reisverzekering, waarmee ook andere vormen van schade in het buitenland gedekt wordt. Het gaat dan bijvoorbeeld om diefstal van persoonlijke eigendommen, medisch letsel, enzovoorts.

 

Tip 2: schaf een nieuwe auto aan voor vertrek

Wanneer je huidige auto al erg oud is, kan het slim zijn om nog voor vertrek een nieuwe auto aan te schaffen. Aangezien de investering in een nieuwe auto behoorlijk groot kan zijn, is het verstandig om hier een autolening voor af te sluiten. Deze lening betaal je maandelijks voor een deel af. Zo wordt de investering vooraf aanzienlijk kleiner! Klik hier om meer te weten te komen over autoleningen.

 

Tip 3: zoek vooraf naar geschikte hotels

Om te voorkomen dat je onderweg op zoek moet gaan naar een hotel, is het raadzaam om deze hotels vooraf op te zoeken. Het kan verstandig zijn om meerdere hotels uit te zoeken, zodat je op iedere afstand een passende overnachtingsplek hebt. Er zijn op internet handige websites te vinden waarop je hotels binnen en buiten Nederland kunt bekijken. Waar overnacht jij tijdens je autovakantie?