De Ardennen staat bekend om haar weelderige natuur en prachtige landschappen, waardoor bezoekers volop kansen krijgen om de natuur te waarderen tijdens hun verblijf. Van nationale parken, indrukwekkende watervallen, adembenemende vergezichten en andere bezienswaardigheden van natuurlijke schoonheid. Camping Polleur kan bezoekers helpen optimaal te profiteren van alles wat de natuur hier te bieden heeft.

De nationale parken in de Ardennen

Een van de belangrijkste kenmerken van de Ardennen zijn de nationale parken. Een van die parken, het Natuurpark Hoge Venen-Eifel, bestaat uit uitgestrekte natuurgebieden met heide, bossen en weiden die ideaal zijn om te wandelen en te genieten van rustige momenten in de natuur. Het Nationaal Park Hoge Kempen ligt ook langs de grens en biedt prachtige bossen, heidevelden en vennen waar wandelaars en fietsers mooie tochten kunnen maken terwijl ze een scala aan planten en diersoorten ontdekken.

Prachtige watervallen

Buiten de nationale parken biedt de Ardennen ook vele prachtige watervallen die de moeite waard zijn. De waterval van Coo, in de buurt van het gelijknamige dorpje bij de rivier de Ambleve, zorgt voor een verbazingwekkend schouwspel en een populaire attractie onder toeristen. De watervallen van Reinhardstein in de buurt van Kasteel Reinhardstein bieden eveneens adembenemende taferelen omgeven door een sprookjesachtig landschap. Nog zo’n must voor natuurliefhebbers en reizigers.

Uitzicht vanaf de heuvels en uitkijkpunten

Naast de nationale parken en watervallen bieden de Ardennen ook prachtige vergezichten vanaf heuvels en uitkijkpunten in de landschappen. Je kunt genieten van panoramische vergezichten over valleien, bossen en rivieren vanaf uitkijkpunten zoals Rochehaut’s uitkijkpunt over de Semoisvallei, Tombeau du Geant’s biedt ook ongeëvenaarde panorama’s over de Ourthevallei.