Daar zit je dan vol goede moed met het idee om de beste vakantie ooit te boeken. Vol goede verwachting scroll je het web af naar de leukste vakantie, het leukste hotel voor de allerbeste prijs. Je komt er al snel achter dat bijna alle prijzen op alle websites op elkaar lijken en afgezien van ‘last-minute’ vakanties vind je niet het hotel van je dromen voor de allerbeste prijs. Vreemd eigenlijk dat de prijzen van hotels zoveel op elkaar lijken toch? Niet helemaal. In deze blog leg ik je uit waar je op moet letten bij het uitkiezen van een hotel en hoe jij de allerbeste prijs kunt betalen voor je hotel. Het lijkt sowieso ingewikkelder dan het is, en het is goed te doen wanneer je de juiste strategie gebruikt. Het probleem van de hotelmarkt is als volgt.

Grote vergelijkers

De hotelmarkt is overspoelt met allerlei hotel vergelijkers die claimen dat jij via hen de allerlaagste prijs kunt betalen. Dit lijkt allemaal heel positief, je wordt op deze websites overspoeld met aanbiedingen en andere zaken. Allemaal heel fantastisch zou je denken. Totdat je een beetje verder kijkt. Hotel vergelijkingssites krijgen een bepaalt percentage van de boekingsprijs. Hotels willen dus het liefst dat jij niet via deze websites boekt. Helaas valt hier niets aan te doen doordat vergelijkingssites hotels verplichten om dezelfde prijzen aan te houden op hun websites. Je mag als hotel dus niet afwijken van de prijzen van de vergelijkingssites. Doordat er hele marketingteams achter deze vergelijkingssites zitten is het nagenoeg onmogelijk om te concurreren met deze grote jongens.

Hoe betaal je dan wel de beste prijs

Vergelijken via deze grote vergelijkingssites is natuurlijk een fantastisch idee. Het boeken ervan misschien wat minder. De vergelijkingssites bieden een prachtig platform voor reviews, beoordelingen en foto’s, maak hier dan ook dankbaar gebruik van. Wanneer je echter op het punt staat om te gaan boeken kun je beter gebruik maken van de hotel website zelf. Sterker nog, probeer de hotel website eens telefonisch te benaderen. Allicht krijg je nog wat extra korting. Veel hotels proberen onder deze dwangmatige vergelijking van prijzen uit te komen door korting te geven op extraatje. Zo heeft dit hotel Hilversum nu 20% korting op het ontbijt bij iedere boeking.

Fijne vakantie!

Ik hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad en dat je vanaf nu niet meer teveel gaat betalen voor jouw hotel. Als je vragen hebt kun je deze altijd achter laten in de comment sectie van deze blog. Fijne vakantie!