Wat is het lekker om op vakantie te gaan. Alles achter je te laten en dan zo je auto of het vliegtuig instappen om naar de plaats van bestemming te gaan. Iedereen is daar wel eens aan toe. Alleen zijn ervan tevoren nog wel dingen die goed geregeld moeten zijn voor je vertrekt. Hier een lijstje om te zorgen dat jij ook gerust op vakantie kunt gaan.

Je reisverzekering

Sluit je een verzekering af voor je reis, let dan goed op bij welke instantie je dit doet, en of je niet hier al voor verzekerd bent bij een instelling. Het komt nogal eens voor dat mensen al verzekerd zijn voor een reis, en dat ze dit dan nog een keer aanvragen bij een andere verzekeringsmaatschappij. Het scheelt een hoop geld als je dit van tevoren goed controleert. Kun je weer een dag extra uiteten, of iets anders leuks doen.

Je autoverzekering

Als je onderweg bent is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Dit om grote problemen te voorkomen als je met je auto op stap gaat. Je wilt ontspannen op vakantie en niet in de stress hoeven zijn als er iets onverwachts gebeurd.  Zorg er dus voor dat je autoverzekering berekend en afsluit voor je weggaat.

Oppas voor je huis

Je huis een tijdje achterlaten kan hier in Nederland wel. Maar toch is het van belang dat je ervoor zorgt dat er iemand af en toe de planten water komt geven en je dieren komt verzorgen. Een kat en een hond hebben zelfs elke dag aandacht nodig. Maar bijvoorbeeld vissen hoeven alleen een klein beetje eten te krijgen. Daarnaast helpt het om inbrekers af te schrikken als er af en toe iemand in je huis rondloopt en deze van alles veranderd. Zeker in de zomermaanden letten zij op veranderingen in je huis. Vraag dus aan de buurvrouw of ze andere gordijnen op en dicht doet, en zorg er zelf voor dat er een lamp brand die vanzelf weer uitgaat. Voorkomen is beter dan genezen!  Want je wilt op vakantie niet een telefoontje krijgen dat heel je huis is leeggeroofd.