Een hotel heeft verschillende functionaliteiten. Waar men een goedkoop hotel voornamelijk voor de overnachting boekt, wordt een luxe hotel veel meer geboekt voor de ervaring. Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op de ervaring die men heeft bij een hotelbezoek. De inrichting van het hotel is een van de belangrijkste factoren als het gaat om de ervaring. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste inrichting voor jouw hotel kiest. In deze blog geven we je daarom enkele tips als het gaat om het kiezen van de juiste inrichting voor jouw hotel!

Kleurgebruik

Het kleurgebruik in het hotel dient met elkaar te matchen. Hiermee bedoelen we dat er diverse aspecten van kleurgebruik door het gehele hotel terugkomen. Zo kun je dezelfde kleur gebruiken voor de muren in de lobby, de hoeslakens in de hotelkamers en voor de zitzak buiten. Het is hierin vooral belangrijk om voorafgaand aan de inrichting een specifiek kleurenpalet te selecteren. Zo kies je enkele kleuren die bij elkaar passen en in het gehele hotel terug kunnen komen. Dit geeft het hotel een kloppende en bij elkaar passende look and feel. Dit is niet alleen goed voor de uiterlijke vertoning van de verschillende vertrekken, maar ook voor de mate van rustgevendheid die de verschillende vertrekken in het hotel uitstralen.

Zitplekken

Het hotel dient op zo veel mogelijk plekken te beschikken over zitplekken. Dit komt omdat mensen hotels vaak bezoeken tijdens een (door)reis. Zodra het hotel bereikt is dient men gemakkelijk uit te kunnen rusten. Denk hierbij aan het plaatsen van diverse stoelen en banken in de lobby, maar ook op de gangen en andere ruimtes in het hotel. Het zitcomfort heeft hierbij de grootste prioriteit. Kies daarom altijd voor comfortabel zitmeubilair. Een leuk en relatief weinig gebruikt comfortabel stuk zitmeubilair is de zitzak. Dit is eigenlijk zonde aangezien de zitzak voor veel hotels een mooie toevoeging zou zijn! Het voordeel van dit stuk zitmeubilair is dat het naar eigen wens gevormd kan worden. De korrels in de zitzak vormen namelijk mee met de persoon die hierop plaatsneemt. Dit maakt de zitzak dan ook een van de meest comfortabel zittende stukken zitmeubilair.