Loop je ook al jaren met de droom om je te gaan vestigen in het buitenland? De meeste mensen die emigreren naar het buitenland, kiezen ervoor om in een mooi en warm land zoals Spanje te gaan wonen. Niet alleen het klimaat is een stuk beter, veel van deze emigranten claimen ook dat de mensen een stuk relaxter zijn. Of dat nou waar is of niet, het is voor veel mensen een droom om een (tweede) woning in Spanje te bezitten. Je kan het gebruiken als vakantieadres, je kan inkomsten genereren door het te verhuren of je kan je er permanent gaan vestigen.

Populaire steden in Spanje

Voorheen waren steden zoals Barcelona het meest populair onder Nederlanders en ook onder veel Britten die naar Spanje verhuizen. Tegenwoordig wijken mensen steeds meer uit naar de kleinere steden en minder bevolkte gebieden. Om dat echte Spaanse gevoel te krijgen en omdat de grote steden vaak veel te druk zijn. Barcelona is nog altijd heel populair maar hier zijn steden zoals Valencia en Malaga bijgekomen. Ook de Spaanse eilanden hebben een prachtige kust en zijn mede daarom erg populair onder buitenlanders die naar Spanje willen verhuizen, denk hierbij aan Ibiza en Mallorca bijvoorbeeld. Ook een huis kopen aan de Costa de la Luz wordt steeds populairder.

Het aankoopproces

Het aankoopproces van een woning is in Nederland al lastig, in Spanje is het vaak nog net even wat moeilijker. Al helemaal als je de taal niet goed beheerst. Verdiep je van tevoren daarom goed in de materie, de meeste dingen die je moet doen en de documenten waar je over moet beschikken, online uitzoeken. Als je er niet helemaal zelf uit komt, kun je er ook nog voor kiezen om een Nederlandse makelaar in Spanje in te schakelen, deze heeft vaak de nodige ervaring hiermee.

Een Nederlandse makelaar in Spanje

Om het aankoopproces soepel en effici├źnt te laten verlopen kan je er ook voor kiezen om vanaf het begin een Nederlandse makelaar in Spanje in te schakelen. Je kan terecht bij Spaansedroomhuizen, deze makelaar is gevestigd in Valencia en kan je daarom ook in de regio bezoeken. Dit is handig als je een bezichtiging in de regio hebt bijvoorbeeld. De makelaar kan je bovendien voorzien van de juiste tips en adviezen om het aankoopproces snel, soepel en veilig af te ronden.