Voordat je op vakantie gaat is het van belang dat je alles in orde hebt, zodat je zonder zorgen op de dag zelf weg kan gaan.

Allereerst is het van belang om je reisdocumenten op orde te hebben. Denk hierbij aan je paspoort of identiteitskaart, je reisverzekering en je medicijnenpapieren. Zeker als je gaat reizen met het vliegtuig, want hier zijn de controles strenger dan als je met de auto gaat. Voor vele landen buiten Europa geld dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn na je terugkomst in Nederland. Ook zijn je papieren voor je medicijnen belangrijk. Zorg ervoor dat je bij je arts of apotheker navraag doet of je medicijnen hebt waar je een speciale doktersverklaring voor moet hebben.

Verder is het van belang dat je jouw vliegtickets al hebt aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij waar jij mee vliegt. Neem ze ook mee. Doe ze ruim van tevoren in je jaszak of een ander tasje waar jij je belangrijke papieren in bewaard. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Vliegtickets zijn tegenwoordig nog duur, dus probeer goedkoop vliegen, scheelt je weer geld wat je uit kunt geven op vakantie.

Zonnebrand, dit is een van de dingen die het vaakst vergeten wordt. Het is toch vervelend dat als je uit het vliegtuig stapt je gelijk verbrand als je op je bestemming bent aangekomen. Zorg er dus voor dat je van tevoren naar het weer hebt gekeken en jij je huid beschermd tegen de zon. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie, en lig je niet na de eerste dag al verbrand op je bed.

Neem kauwgom of oordopjes mee voor in het vliegtuig. Dit helpt in het vliegtuig als het opstijgt en het land tegen de druk die je krijgt op je oren.

Mocht je naar een land gaan waar je de taal niet spreekt of niet goed, download van tevoren een woordenboek op je telefoon. Hiermee kun je belangrijke woorden opzoeken als je iets wilt vragen, of iets wilt kopen. Zo wordt op vakantie gaan een stuk makkelijker en leuker.