Als u op zoek bent naar een nieuwe auto dan zijn er veel verschillende bedrijven die u daarbij kunnen helpen. In ieder dorp zit er eigenlijk wel een autodealer en in grotere steden zitten er vaak nog meerdere. Toch kan het vaak voordelig zijn om nog even een stukje verder te kijken, soms over de grens zelf. Auto’s in bijvoorbeeld Duitsland en België zijn vaak een stuk goedkoper. Er komen wel wat kosten bij het importeren kijken maar over het algemeen bent u dan toch voordeliger uit.

Waarom zijn auto’s in het buitenland goedkoper?

Het antwoord hierop is heel simpel, auto’s worden vaak gemaakt in Oost-Europa en onderdelen worden vaak ook nog gefabriceerd en landen zoals Frankrijk en Duitsland. Deze landen zitten daarom dichter bij de bron. En zijn daarom goedkoper uit. Er kan ook op grotere schaal geproduceerd en verkocht worden omdat deze landen meer inwoners hebben en eventueel ook nog lagere belastingen.

Zelf doen of helemaal uitbesteden?

Als u het wel ziet zitten om een auto te importeren dan zijn er verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Je kan ook het een en ander zo. Maar in de meeste gevallen is dat niet aanbevolen. Je kan het hele project uitbesteden hoe hoe waardoor je niet meer hoeft te doen en alleen maar hoeft te wachten tot je gewenste auto in Nederland is geïmporteerd en goedgekeurd. Al het papierwerk wordt dan door een bedrijf zoals Easyimport uit handen genomen.

Occasions importeren

Kiest u voor Easyimport, dan kiest u voor kwaliteit. We zijn namelijk gespecialiseerd in het importeren, inkopen, en verkopen van occasions. Ons specialisme in occasions importeren betekent ook dat we vooral met auto’s werken die al een tijdje meegaan. We bieden een persoonlijke aanpak wegens ons kleinschalige bedrijf. Onze professionele invalshoek garandeert daarbij dat we iedere auto of motor optimaal behandelen.