‘Gebruik eerst even een hotelvergelijker, dan kun je namelijk geld besparen.’ Je hebt het misschien al honderd keer gehoord. Je vrienden zeggen het allemaal en je familie kan er maar niet over ophouden. Je gaat toch niet te veel betalen als het veel goedkoper kan? Nee, dat lijkt ons ook niet. Toch zijn er een aantal dingen die jouw vrienden en familie niet weten over hotelvergelijkers. Het is namelijk allemaal niet zo zwart-wit als zij denken. Hotelvergelijkers willen namelijk ook geld verdienen. Ze doen hun werk niet voor jouw plezier, maar voor hun eigen winst. Het feit dat jij door hun werkzaamheden ook geld kan besparen, zal ze vrij weinig interesseren. Dit is namelijk hoe hotelaanbieders te werk gaan.

Altijd op zoek naar nieuwe hotels

De belangrijkste werkzaamheden van het team van een hotelvergelijker is het vinden van nieuwe hotels om toe te voegen aan hun prijsvergelijker. Ze bellen de hele dag lang naar hotels over de hele wereld op zoek naar nieuwe klanten. Jij bent namelijk niet de enige klant voor de hotelvergelijker. De hotels zijn ook klant. Dit betekent dat hotelvergelijkers niet alleen geïnteresseerd zijn in jouw wensen, maar ook in de wensen van de hotels. Dit kan natuurlijk lastig zijn als het eenmaal gaat om het vergelijken van de prijzen van de verschillende hotels.

De mooiste aanbiedingen

Zodra een hotel interesse heeft in een samenwerking met de hotelvergelijker, worden de verschillende mogelijkheden voor aanbiedingen en kortingen besproken. Hierbij staan jouw wensen centraal. De hotelvergelijker wil de hotelkamers namelijk zo goedkoop mogelijk aan kunnen bieden om jouw te overtuigen bij hun de kamer te boeken. De hotelvergelijker heeft hier natuurlijk de beste positie als het gaat om onderhandelingen. Het hotel wil op de website van de hotelvergelijker de beste plek krijgen en moet daarom hun prijzen laten zakken. De hotelvergelijker speelt hier dus een slim spel.

Wij net een beetje meer dan jij

Jij gebruikt nu vol enthousiasme de prijsvergelijker en denkt de goedkoopste prijs te vinden voor een hotel. Je vindt bij een hotelvergelijker echter niet de goedkoopste prijs van een hotel, maar de goedkoopste kamer op de website. Het zou best kunnen dat de hotelkamer op een andere hotelvergelijker goedkoper aangeboden wordt. Het kan nooit kwaad om een hotelvergelijker te gebruiken om een goedkope hotelkamer te vinden. Er zijn altijd aanbiedingen en kortingen te vinden, maar bedenk je wel dat de hotelvergelijker meer voordeel heeft aan jouw boeking dan jijzelf.