Als hoteleigenaar zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden als je het hotel wilt inrichten. Je wilt natuurlijk dat het hotel er als geheel prachtig uitziet. Om dit te realiseren dienen alle ruimten in het hotel met elkaar te matchen. Denk hierbij aan kleurgebruik dat in de lobby, de trappen en in de kamers terugkomt. Een belangrijk onderdeel van de uitstraling van het hotel is de vloer die in het hotel wordt geplaatst. Het is dan ook goed om je breed te ori├źnteren als het gaat om de te plaatsen vloeren. Dit komt enerzijds doordat het van grote invloed is op de uitstraling en anderzijds omdat de vloer waarschijnlijk heel lang zal blijven liggen. Daarom geven we je in deze blog enkele tips als het gaat om de vloerkeuze in jouw hotel!

Laminaatvloer

Als het gaat om de vloerkeuze in een hotel is de laminaatvloer altijd een goede keuze. Doordat de vloer gemaakt is van niet-natuurlijk materiaal vereist de vloer weinig onderhoud. Doordat de vloer weinig onderhoud vereist kun je de hotelkamer 365 dagen per jaar verhuren. Dit is een groot voordeel van Hoomline laminaat ten opzichte van hout. Hout vereist namelijk ieder jaar een grondige onderhoudsbeurt waardoor de vloer soms wel enkele dagen niet te gebruiken is. Daarnaast is laminaat het goedkoopste materiaal als het gaat om vloeren. Je kunt hierdoor voor een relatief laag bedrag het volledige hotel voorzien van een laminaatvloer.

PVC-vloer

De PVC-vloer lijkt wat onderhoud betreft enorm op de laminaatvloer. De vloer is gemaakt van niet-natuurlijk materiaal en vereist hierdoor weinig tot geen onderhoud. Daarnaast heeft PVC ten opzichte van laminaat nog enkele grote voordelen als het gaat om hotelinrichting. Het materiaal is namelijk veel stiller van laminaat waardoor je veel minder geluidsoverdracht van kamer tot kamer hebt. Als je in de hotelkamer bijvoorbeeld een vloer van Hebeta PVC legt, dan weet je zeker dat de onder-en zijburen van de hotelkamer geen voetstappen kunnen horen door het gebouw heen. PVC is echter wel wat duurder dan laminaat. Je zult dus wat extra kwijt zijn als je PVC door jouw gehele hotel heen wilt leggen.