Niet alleen binnen Nederland wil je goed bereikbaar zijn, ook tijdens een vakantie is het belangrijk dat andere mensen je kunnen bereiken. In het bijzonder familieleden, die benieuwd zijn hoe je vakantie verloopt. Om in het buitenland overal bereikbaar te zijn, kan het slim zijn om hier een prepaid simkaart aan te schaffen van een nationale provider. Een buitenlands abonnement wordt vaak, net als bij Nederlandse abonnementen, voor een of twee jaar afgesloten. Dit is zodoende geen optie, wanneer je maar een korte tijd in het buitenland verblijft. Een prepaid simkaart is geldig zolang je zelf wilt. Vaak dien je enkel eens per jaar nieuw tegoed aan je prepaid simkaart toe te voegen.

 

Je eigen abonnement in het buitenland gebruiken

Naast een prepaid simkaart kun je ook je eigen simkaart meenemen. De regels voor het gebruik van je abonnement in het buitenland zijn de afgelopen periode veranderd. Zo is het ook buiten Nederland mogelijk om dit abonnement te gebruiken. Let op, dit geldt alleen voor het gros van de Europese landen. Buiten Europa moet je vaak bijbetalen voor het gebruik van data en belminuten. In zo’n geval is het slimmer om een nieuwe prepaid simkaart in het land van bestemming te kopen.

 

Bellen via draadloos internet in je hotel

Veel hotels beschikken tegenwoordig over draadloos internet. Zelfs in de minder rijke landen! Via draadloos internet kun je bellen, als je gebruik maakt van bijvoorbeeld FaceTime, van een app als Whatsapp of van Facebook Messenger. Op deze manier hoef je geen belminuten uit te geven en is het ook niet noodzakelijk om een prepaid simkaart te kopen. De meest ouderwetse manier is het kopen van belminuten bij de balie van een hotel of in een telefooncel. Zo’n telefooncel zie je echter steeds minder. Zeker binnen Europa!