Iedereen kent het wel, de keuze die gemaakt moet worden om te gaan kamperen of toch voor een hotel te kiezen. Maar wat zijn de voor en nadelen als je gaat kamperen of in een hotel gaat overnachten.

Voor en nadelen hotel

Als je gaat slapen in het hotel heb je een aantal voordelen, zoals wanneer je aankomt geen tent meer hoeft op te zetten maar gewoon je koffers kan neerzetten en op bed ploffen. Je hebt je eigen kamer met je eigen sanitair dat wordt schoongemaakt. Een hotel is heel handig als je bijvoorbeeld een tussenstop moet maken. Ook kun je vaak tegen betaling gebruik maken van een ontbijtservice wat heel handig is als je niet teveel tijd hebt in de ochtend en snel weer door wilt gaan met de reis.

Voor en nadelen kamperen

Het grootste voordeel van kamperen is dat je vaak goedkoop uit bent. Bij de meeste campings kost het nog geen 100 euro voor een hele week, terwijl je dat bedrag bij de meeste hotels per nacht kwijt bent. Wat wel een nadeel is, is dat je vaak zelf je eigen tent moet opzetten. Ook ben je afhankelijk van het weer, het is niet lekker om in de regen je tent op te zetten maar daar moet je wel rekening mee houden als je gaat kamperen. Verder is er weinig privacy, je moet de meeste faciliteiten delen zoals het sanitair en de afwasruimte, maar dit zorgt er wel voor dat je veel sociaal contact hebt op de camping. De benodigdheden die je moet hebben voor kamperen is heel simpel, een tent, een goed luchtbed en een goed dekbed of een slaapzak. Dit kun je zelf natuurlijk uitbreiden met luxe, bijvoorbeeld waterkokers, verlichting, gereedschap en een kooktoestel.