Ga je binnenkort op een jongerenvakantie? Of ben je een leuke examenreis aan het plannen voor de komende zomer? In dat geval zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Tijdens een jongerenvakantie beleven jongeren vaak hun eerste periode zonder ouders. Dit betekent dat zij alle grenzen verkennen en vaak ver over deze grenzen heengaan. Reden genoeg om je hierop voor te bereiden, om hoge kosten en andere ongemakken in het buitenland te kunnen voorkomen. Als ouder is het verstandig om je kind voor zo’n vakantie te wijzen op de verschillende risico’s die hij of zij loopt. Denk aan de mogelijke gevolgen van een dronkenschap, van soa’s, enzovoorts.

 

Medicijnen en andere EHBO-spullen mee

De kans bestaat dat je tijdens een jongerenvakantie een ongeluk krijgt. Denk aan een valpartij, denk aan het met je voeten in iets scherps stappen op de zeebodem, enzovoorts. Ook kun je een mountainbike huren, waarmee je mogelijk hard valt. Om in dergelijke situaties direct eerste hulp te kunnen verlenen aan anderen, is het verstandig om een EHBO-koffertje mee te nemen. Doe hier ook medicijnen als diarreeremmers en bijvoorbeeld paracetamol in. Mocht je last krijgen van zonnesteek, dan kan paracetamol je helpen de pijn te verlichtingen.

 

Tip: vergeet geen reisverzekering af te sluiten! Met een reisverzekering worden de kosten voor medische ingrepen in het buitenland vergoed door de verzekeraar.

 

Condooms en zonnebrand mee

Naast de medicijnen en andere hulpmiddelen om eerste hulp te kunnen verlenen, mogen ook condooms en zonnebrand niet in je koffer ontbreken. Je wilt immers voorkomen dat je hevig verbrandt op het Spaanse of Franse strand. Daarbij helpen de condooms je een soa en ongewenst zwangerschappen tegen te gaan. Voor het bestellen van condooms kun je tegenwoordig in verschillende webwinkels terecht. Zo hoef je niet langer naar een fysieke drogisterij te gaan.