Als je op vakantie gaat dan is het leuk om naar het strand te gaan. Vaak kom je er pas achter dat je iets bent vergeten als je al op het strand bent, om dat te voorkomen kan je hier lezen wat je niet moet vergeten als je naar het strand gaat.

Zonnebrand

Heel logisch natuurlijk maar het is heel vervelend als je het vergeet. Je moet je minstens elke 2 uur insmeren om goed beschermd te zijn tegen de zon. Als je zonnebrand koopt moet je de juiste beschermingsfactor kiezen die bij je huidtype past, kies altijd een factor tussen de 15 en de 30.

Eten en drinken

Als je een tijdje op het strand zit is het natuurlijk lekker om wat te eten of te drinken. Het is ook belangrijk om genoeg water te drinken om niet uit te drogen met het warme weer. Om je eten en drinken lekker gekoeld te houden is het handig om een elektrische koelbox mee te nemen, zo blijft het lekker fris en vers.

Pet en zonnebril

Draag tijdens zonnige dagen op het strand altijd een pet of een zonnebril. Het is beter om een zonnebril te dragen omdat een pet nog 50% van het zonlicht doorlaat. Als je geen goede bescherming voor je ogen hebt kunnen ze verbranden en uitdrogen, met als gevolg dat ze gaan irriteren en permanente oogschade. Zorg dat je een zonnebril aanschaft die bij je hoofd past, zo kan er geen zonlicht tussen de randjes in je ogen komen. Een zonnebril dragen is ook veiliger, je kan bijvoorbeeld makkelijker je kind zien spelen en in de gaten houden en als je nog moet autorijden heb je ook beter zicht op de weg.