Mallorca behoort tot de bekendste en leukste zonvakantiebestemmingen in Europa. Op slechts een aantal uur vliegen van Nederland ben je op dit schitterende eiland in de Middellandse Zee. Ben jij nog niet op Mallorca geweest? Dan wordt het tijd om hier ook eens een bezoek aan te brengen. Zorg er wel voor dat je in een goed hotel verblijft, zodat je optimaal van je vakantie geniet.

Waar verblijven op Mallorca?

Op het eiland zijn verschillende gebieden en badplaatsen te vinden. Bereid je vakantie goed voor en verdiep je in alle informatie over Mallorca. Het is daarom verstandig om te kijken welk gebied het beste bij jouw behoeften aansluit. Zo zit El Arenal vol met plekken waar je de hele zomer feestende toeristen tegenkomt. Ga je met je gezin of met je partner op vakantie? Dan is het verstandig om te checken dat je niet in een hotel vol met feestende jongeren zit. Hetzelfde geldt voor Magaluf. Deze badplaats loopt ook nog eens vol met feestvierende Britten.

Hoewel je met een groep vrienden in de voorgaande badplaatsen een goed hotel zult vinden kun je vaak beter een andere plek kiezen voor een romantische vakantie of een vakantie met de familie. De hoofdstad van het eiland Palma de Mallorca is hier meer geschikt voor. Bij de stad is ook een boulevard en een strand om lekker te zonnen. Daarnaast is de badplaats Cala d’Or een echte aanrader. Naast dat je hier heerlijk kunnen zonnen en aan prachtige baaien bent gelegen wordt er van alles georganiseerd en verveel je je hier niet snel.

Helemaal aan de andere kant van het eiland is Puerto de Alcudia te vinden. Deze stad heeft een groot aantal hotels voor iedereen. Bovendien is het grootste strand van het eiland hier gelegen. Geen slechte reden om naar Puerto de Alcudia te gaan.

Overige tips voor hotels vinden

Heb je de bestemming gevonden waar je wilt verblijven? Dan is het zaak om het geschikte hotel te vinden. Pak de bekendste en vertrouwde vakantiesites erbij en leg het aanbod aan hotels en andere accommodaties naast elkaar om een weloverwogen beslissing te maken. Vergeet niet om recensies te lezen op onafhankelijke websites. Zo weet je dat de kans zo klein mogelijk is dat deze recensies zijn beïnvloed.

Denk verder na over de faciliteiten en voorzieningen die je erbij wilt hebben. Verblijf je dichtbij de zee? Veelal is een hotel met een zwembad in dat geval overbodig. Datzelfde geldt wanneer je hotel aan de boulevard ligt. In dat geval hoef je minder snel voor een all-inclusive vakantie te kiezen, want je hebt veel restaurants en bars dichtbij je hotel.