Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Er is geen betere manier om dit land te verkennen dan tijdens een wandelvakantie. Portugal heeft een aantal prachtige wandelroutes die je naar verborgen parels leiden waar de tijd lijkt stil te staan. Hieronder vind je een aantal; van de verborgen parels die je zeker niet mag missen tijdens je volgende wandelvakantie in Portugal.

Het magische landschap van Portugal

Het landschap van Portugal is een van de grootste troeven van het land. Van uitgestrekte stranden tot indrukwekkende bergketens, Portugal heeft voor ieder wat wils. Het meest indrukwekkende landschap vind je in het natuurpark Serra da Estrela, de hoogste bergketen van het vasteland van Portugal. Hier vind je een ruig berglandschap met kristalheldere meren, groene weiden en bergtoppen die reiken tot boven de 2.000 meter.

Verborgen parels van Portugal

Portugal zit vol met verborgen parels die je tijdens je wandelvakantie kunt ontdekken. Zo vind je in het noorden van Portugal het prachtige Parque Nacional da Peneda-Gerês, een van de grootste natuurparken van het land. Hier kun je wandelen door indrukwekkende bossen en langs de kristalheldere rivieren. In het zuiden van Portugal vind je het Parque Natural da Ria Formosa, een beschermd natuurgebied dat bekend staat om zijn prachtige lagunes en eilanden.

Wandelen door de Serra de Estrela

Een van de mooiste wandelroutes in Portugal is de route door de Serra de Estrela. Deze route voert je door het adembenemende berglandschap van de hoogste bergketen van het vasteland van Portugal. Tijdens de wandeling kom je langs kristalheldere meren, groene weiden en bergtoppen die reiken tot boven de 2.000 meter.

De charme van historische steden

Portugal heeft een rijke geschiedenis die je terugziet in de vele historische steden en dorpjes. Zo is er bijvoorbeeld Porto, een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende architectuur. De historische wijk Ribeira is een doolhof van straatjes en steegjes die je terugvoeren naar het verleden. Ook de stad Coimbra is een bezoek waard. Coimbra staat bekend om zijn oude universiteit en de historische binnenstad met zijn smalle straatjes en kleurrijke huizen.

Onvergetelijke Portugese culinaire ervaringen  

Portugal staat bekend om zijn heerlijke gerechten en wijnen. Tijdens je wandelvakantie kun je genieten van de lekkerste culinaire ervaringen. Zo moet je zeker eens de traditionele Portugese bacalhau proberen, een gerecht met gezouten kabeljauw. Of wat dacht je van de beroemde Pasteis de Nata, een heerlijk zoet gebakje gevuld met custard. En natuurlijk mag een glaasje port niet ontbreken tijdens je verblijf in Portugal. 

Of je nu een beginner of een ervaren wandelaar bent, Portugal heeft voor ieder niveau een geschikte wandelroute. Van uitdagende bergwandelingen tot ontspannende wandelingen langs de kustlijn, er is voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld voor de Rota Vicentina, een wandelroute langs de prachtige zuidwestkust van Portugal. Of wandel door de Alentejo, een gebied met glooiende heuvels en uitgestrekte velden. 

Eigenwijze Reizen biedt verschillende wandelvakanties in Portugal aan, waarbij je de verborgen parels van het land kunt ontdekken. Zo bieden we onder andere de wandelvakantie Serra da Estrela aan, waarbij je wandelt door het indrukwekkende berglandschap van de hoogste bergketen van het vasteland van Portugal. Of kies voor de wandelvakantie Alentejo, waarbij je wandelt door het rustige platteland en historische stadjes bezoekt. Ontdek de prachtige wandelroutes en verborgen parels van Portugal tijdens een wandelvakantie met Eigenwijze Reizen.