De Canarische Eilanden zijn onderdeel van Spanje en horen daarom bij de Europese Unie. De Canarische eilanden liggen voor de kust van Marokko. De meeste eilanden die tot deze archipel horen zijn een vulkanisch eiland. Zo is ook Lanzarote een vulkanisch eiland die bij de Canarische Eilanden hoort. Zo’n 15 miljoen jaar geleden is dit eiland ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Op dit eiland vind je weinig begroeiing en lijkt het landschap op een maandlandschap. Dat komt door de afgekoelde lava op het eiland. Het eiland Lanzarote ligt in de Atlantische Oceaan samen met de andere Canarische Eilanden. Tot de Canarische Eilanden behoren o.a. ook nog de eilanden Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Tenerife en nog wat kleinere eilanden die minder bekend zijn onder de toeristen.

Op vakantie naar het prachtige Lanzarote

Lanzarote is een erg mooi eiland en is zeker de moeite waard om naar toe te gaan op vakantie. De badplaatsen vind je aan de zuidkant van het eiland. Verder vind je in Lanzarote erg indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de lavatunnels Cueva de los Verdes en Jameos del Agua. Ook is de oude hoofdstad Teguise erg mooi om te bezichtigen. Je vindt hier erg oude gebouwen met een mooie architectuur. Als je naar de cactustuin in Guatiza gaat, kijk dan wel uit voor je vingers. Je wilt natuurlijk niet de splinters in je handen krijgen. Om het eiland van een wat hoger punt te bezichtigingen ga je naar het uitzichtpunt Mirado del Rio. Je kunt hier erg mooi over het eiland kijken en ervan genieten. En als laatste doe je een bezichtiging aan het vroegere huis van de bekende kunstenaar Manrique. Klik hier om naar een website te gaan waar meer informatie over de omgeving te vinden is.

Verblijven op de Canarische Eilanden

Naast alle bezienswaardigheden die je in Lanzarote vindt, kun je ook nog met een veerpont een oversteek maken naar het eiland Fuerteventura. De toeristen die op het eiland Fuerteventura zitten zullen juist de overtocht naar Lanzarote gaan maken. Waar je ook verblijft, of dat nou op Lanzarote of op Fuerteventura is, je zult een verblijfplaats nodig hebben. Op deze eilanden vind je bijna geen campings, het is wat makkelijker als je voor een hotel of vakantiehuis kiest. Wanneer je hier op vakantie, ben je verplicht om met het vliegtuig te gaan. De eilanden liggen natuurlijk niet aan het vaste land. Voor optimaal comfort tijdens je vakantie op Lanzarote kies je voor een vakantiewoning en voor wie het heel luxe wil maken, kies je voor een vakantievilla.

Bron: https://www.taha.nl/