Iedereen houdt natuurlijk van op vakantie gaan. De manier waarop men op vakantie gaat verschilt natuurlijk enorm van elkaar; maar iedereen houdt op een manier van op vakantie gaan. Nu is op vakantie gaan in 2020 en 2021 lastiger geweest dan ooit, maar er zijn zeker mogelijkheden! In deze blog vertellen we je dan ook meer over hoe je anno 2021 op vakantie kunt gaan.

Kamperen in de buurt

Kamperen is een manier van op vakantie gaan die in de afgelopen decennia minder in trek is geraakt dan in de jaren daarvoor. Dit komt omdat kamperen een relatief traditionele manier van op vakantie gaan is. Er zal geen vakantie in overbodige luxe gevierd worden maar meer op een avontuurlijke manier. Toch is het anno 2021 juist een mooie kans om het kamperen weer een kans te geven. Het voordeel van kamperen is dat je waarschijnlijk niet ver hoeft te rijden in je Volkswagen ID3 om het echte buitengevoel te ervaren. Je kunt op enkele tientallen kilometers van je woning een camping uitzoeken en hier enkele dagen bivakkeren. Doordat je je in zo’n andere situatie dan je normale thuissituatie begeeft zul je niet doorhebben dat je zo dicht bij huis bent. 

Autovakanties in Nederland

Doordat het redelijk moeilijk is om het buitenland te bereiken kun je er ook voor kiezen om Nederland eens te ontdekken. Een groot voordeel van in Nederland op vakantie gaan is het feit dat er geen lange reis voorafgaat aan de vakantie. Dit scheelt je enerzijds geld aan reiskosten en levert anderzijds extra vakantietijd op. Je hoeft immers geen reisdagen uit te trekken rondom de vakantie. Je hebt geen vliegtuig nodig om de vakantiebestemming te bereiken maar kunt deze gewoon bereiken met je auto. Met een ritje van nog geen twee uur in je Kia EV6 ben je vaak al op locatie en kun je beginnen met genieten van jouw vakantie. Daarnaast is op vakantie gaan in Nederland ook gewoon ontzettend leuk! Er zijn hier tal van prachtige natuurgebieden waar je je gemakkelijk meerdere dagen kunt vermaken. Denk hierbij aan een vakantie naar Zeeland, Brabant, de Veluwe, de Waddeneilanden of bijvoorbeeld Drenthe!