Portugal is een land dat rijk is aan historie en cultuur. Zo zijn de bekende wijnen en prachtige historische steden zoals de hoofdstad Lissabon ontzettend populaire bestemmingen en dranken uit het prachtige land. Portugal staat onder andere ook erg bekend voor het goede eten en intrigerende culturele ervaringen in bijna elk restaurant. De lokale dorpjes, oude markten, gastvrije mensen en het mooie platteland zorgen voor een vervullende en onvergeetbare ervaring. In het zuiden van Portugal, in de regio Algarve, vindt u de bekende vakantiebestemmingen zoals Lagos, Faro, en Portimão. In deze steden zal u veel interessante culturele plekken vinden die een rijke geschiedenis hebben, wij raden het daarom aan om een fiets of bustour te doen door één van deze steden waarbij er verteld wordt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Ook staan de mooiste vakantiehuizen van Portugal in deze regio, deze zijn te huur om gebruik van te maken tijdens je verblijf in het prachtige land.

Zon, strand en genieten

In Portugal schijnt bijna het hele jaar de zon, daarnaast beschikt het land over ontzettend veel prachtige zandstranden, natuurgebieden en wandelpaden. Met meer dan 900 kilometer aan kustlijn en een prachtig landschap is Portugal een van de meest uiteenlopende vakantiebestemmingen in Europa. Portugal is een fantastische plek om een vakantiehuis van Portucasa te huren. Met een aantal van de beste stranden in Europa, die slechts een klein eindje rijden zijn van uw verblijf, is Portugal ideaal voor zowel een ontspannen strandvakantie als een actieve surfvakantie. Bij de kust van het land vindt zich een bepaalde rotsvorming plaats waardoor er ontzettend veel kleine mini-stranden zijn ontstaan.

Een heerlijke culinaire maaltijd

De beste octopus in Portugal komt uit Santa Luzia, een klein dorpje in de buurt van Tavira in de Algarve. De lokale mensen noemen de stad met trots de ‘Octopus hoofdstad’. De kust van Santa Luzia zit vol met kleine garnalen die ervoor zorgen dat de octopussen naar de kust komen. De traditionele vissers leggen kleipotten genaamd “alcatruz” in het water waar de octopussen zich in gaan vestigen om te slapen. Vervolgens worden de potten uit het water gehaald inclusief de octopussen en worden deze geleverd aan de lokale restaurants. De modernere vissers houden liever niet van het ‘langdrurige’ visproces, zij gebruiken een “covo” om de octopussen mee te vangen. Wanneer je op vakantie bent in de regio van Algarve en wel een stukje octopus lust, dan mag je deze bestemming zeker niet missen. Het wordt beschouwt als een unieke ervaring.