Nederland kent een uniek landschap, namelijk gladgeschoren weilanden, hoger gelegen zandlandschappen, kaarsrechte akkers en prachtige rivieren. Daarom kennen wij in Nederland veel unieke plekken. Waarschijn is geen enkele Nederland in elke stad of dorp geweest ondanks dat het land zo klein is. Als er echt een unieke plek in Nederland is, dan is het Appelscha. In Appelscha bevindt zich ook het Hotel Appelscha. Hier kan je heerlijk en rustig overnachten om vervolgens overdag de prachtige omgeving te aanschouwen. 

Drie provincies binnen handbereik

Je hebt drie provincies binnen handbereik. Het hotel in Appelscha biedt je mogelijkheden om alle kanten op te gaan. Verblijf je maar een paar dagen of een lange tijd, dat maakt niet uit. De twee steden Groningen en Leeuwarden liggen op een uur afstand vanaf het hotel, idealer kan bijna niet toch? Door de ligging van het hotel is eigenlijk het hele noorden makkelijk bereikbaar. 

Drents Friese Wold

Wat echt een privilege is, is dat je vanuit het hotel meteen het Drents Friese Wold kunt ontdekken. Dit kan je op verschillende manieren doen. Dit  kan te voet of bijvoorbeeld met een mountainbike. Toevallig valt deze route onder de top tien beste Nederlandse mountainbikeroutes. Binnen het Drents Friese Wold bevindt zich het bijzonder stukje natuur Aekeringzand, beter bekend als de kale duinen. Het Aekeringzand is een stuifzandgebied en is zowel lopend als met de fiets te bereiken. 

Het hotel

Het hotel in Appelscha is eigenlijk hét hotel om een kleine vakantie door te brengen. Het heeft een centrale ligging waardoor alles makkelijk bereikbaar is en is omgeven door een prachtig natuurgebied. Het maakt verder niet uit of je met z’n tweetjes bent of met het gezin. Er is ruimte voor iedereen. Sterker nog, er is ook een camping beschikbaar. Dit is uiteraard ook hartstikke leuk voor de kinderen, want er zijn genoeg activiteiten hier te doen.