New York heeft alles, de meest trendy restaurants, de hipste boetieks, de grootste warenhuizen maar ook meer dan 100 5 sterren hotels. Niet alleen de grote, bekende, uitbundige hotels hebben 5 sterren, maar ook veel kleine boetiekhotels. Wij hebben de vijf meest luxe hotels voor je op een rijtje gezet:

Plaza Hotel New York City

Gelegen aan Grand Army Plaza met als Central Park als je achtertuin. Het hotel staat bekend om de vriendelijke en attente personeel. Om het hotel binnen te komen loop je weelderige tuinen. Het hotel heeft niet een bepaalde stijl, maar zelfs 14. De bar is wel echt van deze tijd.

Lowell Hotel

Dit hotel ligt aan de Upper East Side, een van de meest elitaire delen van de stad. Het hotel heeft 74 kamers welke als knus ervaren worden met een open haard. Het gehele hotel heeft een romantische en gezellige sfeer.

Four Seasons Hotel New York

Een zeer extravagant hotel met hoge plafonds, marmeren vloeren, pilaren en over de 300 kamers. Toch is het eerder een ingetogen, niet overdreven, subtiel en stijlvol hotel met een prachtig uitzicht.

Park Hyatt New York

Dit rustgevende hotel met neutrale sfeer in aardetinten beschikt over 210 kamers met meer dan 300 hedendaagse kunstwerken. De drie bovenste verdiepingen hebben een verwarmd zwembad en met onder water speakers. Dit hotel staat bekend om de uitstekende service.

The Mark

Een zeer modern hotel gebouwd met scherpe gewaagde geometrische lijnen en kleurrijke interieurs. De kamers hebben veel hanglampen, zeer chique meubilair en voorzien van de meest recente technologische snufjes.

De ESTA

Om naar New York te kunnen reizen moet je tegenwoordig een ESTA aanvragen. Dit is een elektronische reistoestemming voor Amerika. Dit kan heel makkelijk online. Hiermee kun je 90 dagen verblijven in Amerika tijdens de geldigheidsperiode van twee jaar. De ESTA wordt automatisch elektronisch gekoppeld aan je paspoort. Wat dus ook betekent dat als je paspoort verlengd moet worden, de ESTA vervalt. De beoordeling van je aanvraag mag maximaal 72 uur duren. Het is dan ook van belang om deze op tijd aan te vragen. Want geen goedgekeurde ESTA betekent niet reizen.

eVisa Application Services

Bij eVisa Application Services kun je een ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten. Zij hebben speciaal voor jou extra controles ingebouwd op hun aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen worden. Ook controleren zij elke aanvraag handmatig en nemen ze contact met je op bij eventuele onduidelijkheden. Ook kun je er gewoon middels iDEAL betalen en krijg je het document standaard per e-mail toegestuurd.

Spoed

We zeiden het net al, vraag op tijd je ESTA aan. Een spoed procedure bestaat namelijk niet. Al zijn er wel websites die dit aanbieden voor een hogere prijs. Het enige wat eVisa voor je kan doen is jouw aanvraag met voorrang verwerken en de status voor je in de gaten houden. Vertrek je snel, laat het dan zo snel mogelijk weten.

Tips:

  • Om met een ESTA te kunnen reizen, moet je een retourticket kunnen tonen
  • Bij vrouwen wordt er alleen om een meisjesnaam gevraagd
  • Bij voornamen dien je al je voornamen in te vullen zoals op je paspoort staat
  • Je hebt ook een ESTA nodig bij alleen een overstap in de VS
  • De ESTA is geldig vanaf het moment van goedkeuring
  • Na verwerken is alleen het verblijfadres nog kosteloos aan te passen.

Heb je nog vragen over het reizen met de ESTA? Bekijk dan hier de video!