Spanje is één van de landen waar vrijwel iedere Nederlander wel eens naar toe is geweest. Is het niet tijdens je jeugd? Dan is het vast met je gezin. De Spaanse Costa Brava, wat staat voor ‘ruige kust’ is één van de bekendste kuststreken van het land. Bekende badplaatsen als Lloret de Mar, Malgrat de Mar maar ook Blanes liggen in deze kuststreek. Jaarlijks worden er duizenden reizen geboekt en zal je ongetwijfeld veel Nederlanders tegen komen tijdens je bezoek aan de Costa Brava. Alleen hoe kom je er?

Er wordt door Nederlanders veel met de bus of touringcar gereden naar de Costa Brava, de rede hiervoor is dat het al snel betaalbaarder is om een pakketreis met de bus te boeken. Organisaties die zo’n busreis aanbieden zijn bijvoorbeeld Gogo Tours en Solmar tours, dit twee van de bekendere organisaties die met honderden bussen richting Spanje trekken. De laatste jaren is er ook een grote opkomst van goedkope vluchten met o.a. Ryanair en Transavia. Deze vliegen op de luchthaven Girona. Wil je met KLM vliegen, dan kan je ook via Barcelona vliegen en vanaf daar verder reizen. De KLM vluchten zijn wel wat duurder dan die van Ryanair of Transavia, dus maak hierin zelf de overweging wat beter bij je past.

Uiteraard kan je ook met de auto naar Spanje gaan. Het is zo’n 1400 a 1500 kilometer tot de eindbestemming. Het voordeel hiervan is, is dat je direct je eigen auto ter beschikking hebt wanneer je een uitje wilt maken, altijd handig! Onderweg kunnen er wel tolwegen zijn, dit is iets waar je met de kosten wel rekening mee moet houden, daarnaast is het tijdens het hoogseizoen vrij druk bij de tolwegen.

Het is moment alweer half juli en de vakanties zijn al begonnen. Vaak zijn er nog leuke last minute vakanties richting de Costa Brava, houd dit in de gaten en wie weet zit jij straks voor een prikkie in een hotel aan de Costa Brava.