Ben je op zoek naar een mooie woning in Amsterdam, maar vind je de woningmarkt in Amsterdam ook zo lastig? In Amsterdam is het tegenwoordig erg lastig om snel een geschikte woning te vinden die voldoet aan al je eisen. Daarom zijn er tegenwoordig verschillende platformen die je kunnen helpen bij het zoeken naar een woning. Wanneer je in Amsterdam op een mooie locatie wilt wonen, betaal je al snel duizenden euro’s voor een appartement of woning. Zelfs voor een simpele kamer op een toplocatie betaal je al snel duizend euro. Hier hebben de meeste studenten natuurlijk geen budget voor. Wanneer je wel over een budget beschikt, zal het vinden van een geschikte woning in Amsterdam een stuk eenvoudiger worden, je hebt namelijk een stuk meer opties als je over meer geld beschikt.

Vind snel een mooie woning in Amsterdam

Nieuw op de woningmarkt is RentSlam, deze website is een grote vergelijkingswebsite die alle beschikbare woningen in Amsterdam in een overzicht laat zien aan de hand van jouw wensen. Je kunt aangeven naar wat voor een soort woning je op zoek bent, hoeveel kamers en overige eisen. Je ontvangt dan dagelijks nieuwe beschikbare woningen in je mailbox. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop tijd, doordat je niet alle woningwebsites zelf hoeft af te zoeken naar geschikte woningen. Ook kun je op RentSlam je eigen woning voor de verhuur ter beschikking stellen. Je kunt alles in eigen hand houden, maar je kunt er ook voor kiezen om alles uit te besteden, net wat je budget is. Hierdoor zal je ook veel tijd besparen en geld besparen doordat je geen dure makelaars hoeft in te schakelen die een hoop van de verhuur opeisen.

Opzoek naar een tijdelijke woning of hotel?

Ben je opzoek naar een tijdelijke woonruimte? Misschien is een hotel dan wat voor jou. Hier kun je vaak voor een goedkoper tarief langere tijd verblijven. Hoe lang je in een hotel mag verblijven verschilt, sommige hotels willen niet dat je er voor langere tijd woont, andere hotels vinden het geen probleem. De prijzen voor een tijdelijk verblijf verschillen per periode, zo zullen de prijzen in het hoogseizoen een stuk hoger liggen dan in het laagseizoen. Vraag bij een van de hotels naar de mogelijkheden en je kunt daarop je keuze baseren.

Een andere optie voor een tijdelijk verblijf is een vakantiehuisje op een camping, deze zijn vaak (zeker in het laagseizoen) erg goedkoop om te huren. Perfect dus om tijdelijk te huren, tussen een verhuizing in of om een andere reden. Daarnaast is het grote voordeel dat je een eigen keuken, badkamer en woonkamertje hebt. Hierdoor kun je zelf koken en ben je niet van anderen afhankelijk. Wat natuurlijk bij een hotel wel is, hier heb je vaak geen kookgelegenheid, waardoor je buiten de deur moet eten en dat kan aardig in de kosten lopen. Zeker als je voor een langere tijd een tijdelijke woonruimte zoekt. Mocht je niet op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte, maar voor langere tijd. Kijk dan zeker eens op de website van RentSlam.