Toerisme is overal. Misschien ga jij wel elk jaar naar een warm land op vakantie, maar bedenk je dat toeristen ook naar Nederland komen om vakantie te vieren. Naar een klein kikkerlandje waar het voornamelijk regent, zoals Nederland, zijn meer mensen geïnteresseerd dan dat je misschien verwacht. Reizen wordt steeds toegankelijker, waardoor er een tekort aan hotelmedewerkers gaat ontstaan. Voel jij je thuis in de werksfeer van een hotel?

Afwisselend en dynamisch

In een hotel weet je nooit een dag van te voren wat je te wachten staat. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er naast de normale reservering een onverwachte drukte ontstaat. In zulke situaties is het de uitdaging om dezelfde gastvrijheid te geven aan de gasten, die je normaal ook zou geven als het een rustige dag is.

Gasten

Gasten komen vanuit de hele wereld logeren in het hotel waar je werkt. Sommige gasten komen om vakantie te vieren, maar andere gasten komen naar Nederland voor hun werk. Elke gast is even belangrijk en moet evenveel aandacht krijgen. Het is belangrijk om de gasten een goede Iedere gast heeft andere verwachtingen. Aandacht geven aan gasten kan best lastig zijn. Wanneer je werkt met toeristen kan je veel humor gebruiken. Ze zijn in het land voor hun plezier. Gasten die komen om zaken te doen, zijn meestal op een andere manier ingesteld. Humor is oké, maar zorg ervoor dat de handelingen snel verlopen. Over het algemeen is hun tijd kostbaar en willen ze snel door.

Feedback

Wist je dat een gast die een slecht ervaring heeft meegemaakt dit minstens aan acht mensen verteld? Op internet wordt steeds vaker gekeken naar de ervaringen van gasten en het is daarom belangrijk dat je de gasten tevreden houdt. Om te zorgen dat er positieve feedback wordt geschreven is het van belang dat je een goed inlevingsgevoel hebt, goed kunt luisteren en snel kunt handelen. En natuurlijk het belangrijkste: het leuk vindt om met mensen te werken.