Het Waldorf Astoria hotel, het Amstel hotel de Hilton hotels, het zijn de meest luxueuze hotels van Amsterdam en zelfs van Nederland. De suites ter grootte van een huis kosten al snel zo’n duizend euro per nacht, maar dan begeef jij je ook wel in ultiem comfort en luxe. Geen stofje te vinden, heerlijk eten en ultieme service en gastvriendelijkheid. Het ontbreekt de gasten nergens aan en dat komt allemaal door het perfect opgeleide personeel die exact weten wat ze doen.

Hoge Werkdruk

Wanneer je werkt in een hotel die aan de top van de branche staan dan is de werkdruk ontzettend hoog. Alles moet perfect zijn en is het niet perfect dan moet er een perfecte oplossing komen. Niet iedereen is gemaakt voor dit werk, maar als je dat wel bent dan is het ontzettend gaaf om in zo’n luxe omgeving te werken. Om in deze hotels te werken moet je wel de juiste kennis in huis hebben en dan is een horeca bijbaan niet voldoende om deze kennis op te doen. De hogere hotelschool is bijvoorbeeld een prima start, maar vaak hebben deze hotels ook zelf opleidingen voor de beste service.

Werken in luxe hotels

Wanneer je na jaren studeren eindelijk de kennis over gastvrijheid, wijnen, organiseren van feesten en nog veel meer in huis hebt. Dan kan je eindelijk gaan werken in zo’n luxe hotel. Zulke horeca vacatures vindt je niet zomaar, maar toch kan je altijd proberen een open sollicitatie te versturen naar een hotel. Werken in de horeca is sowieso al hard werken in een wat simpeler hotel, maar hier is het allemaal nog extremer. Je maakt lange dagen, moet altijd gefocust zijn en een mindere dag hebben, daar is geen ruimte voor. Ook werk je natuurlijk in weekenden en al helemaal in het zomerseizoen. Feestdagen betekent juist extra drukte en extra werken.

Wat je er voor terugkrijgt

Wat je er voor terugkrijgt? Ten eerste een prima salaris. Het is niet voor niks dat de gasten een fortuin betalen per nacht. Daar krijgen zij een top service voor terug en daar hoort goed personeel bij dat ook goed betaald krijgt. Daarnaast zijn de fooien ook niet mis. De gasten hebben veel geld en dat laten ze dan ook graag zien. Naast het salaris is jouw bonus uit jouw fooien een mooi extraatje. Daarbij komt dat het ontzettend veel voldoening geeft om met het gele team dat in het hotel werkt, een top service te bieden aan de gasten.

Horeca is een vak apart en dat laten deze luxehotels wel zien. Niet alleen is er veel kennis voor nodig om perfectie te bieden. Ook moet het echt in je zitten om altijd met een glimlach de beste service te willen bieden. Een ochtend, middag of avond humeur past daar niet bij. Als je hiervoor gemaakt bent dan is het werken in de meest luxe hotels van Nederland wel het hoogst haalbare en een prachtige baan om te beoefenen.